30. mai 2005
Ainult tellijatele

Neerukahjustus võimendab kardiovaskulaarset riski

Viimased uuringud on veenvalt näidanud, et isegi minimaalne neerukahjustus tõstab tohutult kardiovaskulaarsete tüsistuste tekke riski, kusjuures see on märgatav mitte ainult neerufunktsiooni languse korral, vaid ka juba mikroalbuminuuria esinemisel.

Viimased uuringud on veenvalt näidanud- et isegi minimaalneneerukahjustus tõstab tohutult kardiovaskulaarsete tüsistuste tekkeriski- kusjuures see on märgatav mitte ainult neerufunktsioonilanguse korral- vaid ka juba mikroalbuminuuria esinemisel. Sellineseos on kehtiv nii diabeetilise kui ka mittediabeetiliseneerukahjustuse korral.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708