13. juuni 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raplamaa seisab oma üldhaigla eest

Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogul andis maakonnahaigla peaarst Sulo Puusta ülevaate asutuse tööst ja plaanidest- tehes omavalitsejatele ettepaneku seista vastu üldhaigla muutumisele kohalikuks haiglaks.

Ajaleht Nädaline nimetas Puusta põhisõnumiks seda- et vastavaltEesti haiglavõrgu arengukavale on Rapla haigla kuni 2009. aastaniüldhaiglate- 2010. aastast aga kohalike haiglate loetelus. Selleleplaanile on peaarsti sõnul vaja otsustavalt vastu seista.

Sulo Puusta selgitas- et levinud hoiaku kohaselt ei võtaspetsialistid kohalikku haiglat tõsiselt ega soovi juba praegusellistesse haiglatesse tööle tulla: valitseb ebakindlus süsteemisuhtes- peateguriks ei olegi palk. Ta prognoosis- et kohalikuhaigla majandamine muutub sellises olukorras väga keerukaks- sestüldkulu ei sõltu haigla tüübist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708