13. juuni 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna on vaja lisaks 21 perearsti

Paljudel Tallinna perearstidel on inimeste pealinna koondumise tõttu liiga suured nimistud ning liiga palju tööd- mistõttu jääb arstil patsiendi jaoks üha vähem aega- vahendas BNS spetsialistide hinnangut.

Kõiki Tallinna perearstipraksiseid külastanud abilinnapea DianaIngeraineni sõnul on pealinna perearstide nimistutes keskmiselt1824 patsienti ehk 10 protsenti rohkem kui Eestis keskmiselt.Viiendikul Tallinna perearstidest on üle 2000 patsiendiga nimistud.Statistika kohaselt saab 1800- 2000 patsiendiga arst kulutada ühelepatsiendile vastuvõtul keskmiselt kaheksa-üheksa minutit- 2400-2600patsiendiga arst aga kuus-seitse minutit.

Ingeraineni sõnul pöördutakse perearsti poole üha enampsüühiliste probleemidega- kuid nendeni selle ajaga ei jõua-rääkimata haiguste ennetamisest- mis peaks samuti kuuluma perearstikompetentsi. “Nende numbrite juures ei jõua tegeleda muu kuitulekustutamisega ehk juba tekkinud haigustega-” ütles iseperearsti ametit pidanud abilinnapea.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099