13. juuni 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veresäästlikust meditsiinist

Kui mitmeid aastakümneid tegutsesid selle võrdlemisi uue meditsiinivaldkonna pioneerid väga paljudes erinevates maades omaette, siis tähtsündmusena otsustati 1996. aastal korraldada Pariisis esimene rahvusvaheline veresäästliku kirurgia sümpoosion.

Kui mitmeid aastakümneid tegutsesid selle võrdlemisi uuemeditsiinivaldkonna pioneerid väga paljudes erinevates maadesomaette- siis tähtsündmusena otsustati 1996. aastal korraldadaPariisis esimene rahvusvaheline veresäästliku kirurgia sümpoosion.Sümpoosioni eesmärgiks oli tutvustada laiemale avalikkusele verekaovähendamise meetodeid ja vereülekande alternatiive- jagada omakliinilisi kogemusi ning sellega kaasnevaid õiguslikke ja eetilisiküsimusi.

<strong>Veresäästliku meditsiini levik<br /></strong>Elava huvitõttu järgnes juba samal aastal nii Euroopas kui Ameerikashulgaliselt samateemalisi regionaalseid üritusi. 1997. aastaaprillis peeti Riias Baltimaade esimene rahvusvaheline sümpoosion800 osavõtjaga 14 maalt- sh 100 arsti Eestist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099