15. august 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kan­na­bi­sest võib saa­da ka põ­le­ti­ku­li­se soo­le­hai­gu­se ra­vi­meid

Briti teadlased on leidnud- et kannabisel baseeruvad ravimid võivad olla efektiivsed ka põletikulise soolehaiguse puhul- kirjutavad HealthDay News ja BBC.

Bathi Ülikooli teadlaste uuringu tulemused võivad selgitada-miks mõned soolehaigusega patsiendid on saanud kanepi tarvitamisestoma vaevustele leevendust.

Dr Karen Wright ja tema kolleegid uurisid nii tervete kuisoolehaigusega inimeste sooleepiteelis CB1 ja CB2 retseptoriteesinemist. Leiti- et Crohni tõbe või haavandilist koliiti põdevatepatsientide soolestikus esineb CB2 retseptoreid oluliselt rohkem.Retseptorite hulk suurenes ka haiguse progresseerudes.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099