12. september 2005
Ainult tellijatele

Ra­vi­meid ei ole soom­la­sed Ees­tist ost­mas käi­nud eri­ti sa­ge­li

Vaid ühek­sa prot­sen­ti soom­las­test ost­sid möö­du­nud aas­tal Ees­tist ra­vi­meid, kir­ju­ta­vad Me­diuu­ti­set ja Ap­teek­ka­ri­leh­ti. Tu­ris­tid os­ta­vad meilt pea eran­di­tult ret­sep­ti­ta müü­da­vaid too­teid. Kol­mest kä­si­müü­gi­ra­vi­meid ost­nud soom­la­sest kaks olid ost­nud va­lu­vai­gis­teid ja pa­la­vi­kua­lan­da­jaid. Vi­ta­mii­ne os­tis iga nel­jas. Soo­me nais­test oli Ees­tis ra­vi­meid ost­mas käi­nud 12, mees­test viis prot­sen­ti. Ret­sep­ti­ra­vi­meid os­tis siit vaid al­la poo­le prot­sen­di kü­sit­le­tu­test – Soo­me ret­sep­tid siin ei keh­ti ja riik ei kom­pen­see­ri Ees­tist os­te­tuid ra­vi­meid. Ap­teek­ri­te aja­le­he en­da ana­lüü­si jär­gi on Soo­mes enim­müü­dud ret­sep­ti­ra­vi­mid meil kesk­mi­selt viien­di­ku võr­ra, kä­si­müü­gi­ra­vi­mid kol­man­di­ku oda­va­mad. On ka eran­deid: näi­teks ve­re­rõ­hu­ra­vim Co­zaar (50 mg, N28) ja soo­le­põ­le­ti­ku vas­ta­ne ra­vim Asa­col (400 mg, 100 en­te­ro­tab­let­ti) on Tal­lin­na ap­tee­ki­des üle kol­man­di­ku kal­li­mad, Ra­tiop­har­mi sim­vas­ta­tiin mak­sab meil kaks kor­da roh­kem. Tea­ve pä­ri­neb Ap­teek­ka­ri­leh­ti tel­li­tud kü­sit­lu­sest. Ta­lous­tut­ki­mus Oy poolt lä­bi vii­dud te­le­fo­ni­kü­sit­lu­se­le vas­tas tu­hat soom­last. Ap­teek­ka­ri­leh­ti en­da ana­lüü­sis võr­rel­di sa­ja Soo­mes enam­müü­dud ret­sep­ti­ra­vi­mi ja kä­si­müü­gi­ra­vi­mi hin­du Soo­mes ja Tal­lin­nas.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708