26. september 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aidsivaktsiini leidmisega hakkab olema kiire

Juhtivad teadlased üle maailma kogunesid septembri alguses Montreali, et arutada viimased arenguid HIV-vaktsiini väljatöötamise vallas.

Juhtivad teadlased üle maailma kogunesid septembri algusesMontreali- et arutada viimased arenguid HIV-vaktsiiniväljatöötamise vallas. Konverentsi korraldajate sõnul on kättejõudnud kriitilised ajad- sest aidsi haigestunute ja viiruseganakatunute arv on endiselt tõusmas- vahendab Šveitsi agentuurSwissinfo.

Eelmisel aastal oli uute nakatunute hulk pea viis miljonit ningmaailmas elab praegu ligi 40 miljonit viirusekandjat. Juunikuusrõhutas UNAIDS vajadust leida pikaajalisi lahendusi nagu näiteksvaktsiin. “Epideemia on levimas uutesse piirkondadesse. Vaktsiin jääb miljonitele inimestele üle maailma ainukesekslootuseks- kuidas peatada haiguse tekitatud kahju-” ütlesvaktsiinikonverentsi juhataja Rafick-Pierre Sékaly.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708