26. september 2005
Ainult tellijatele

Kroonilise C-hepatiidi patsientidest saavad A-hepatiidi vastu vaktsineeritud vähesed

Kuigi USA ravijuhendid soovitavad vaktsineerida kõik kroonilist C-hepatiiti põdevad patsiendid ka A-hepatiidi vastu- tehakse seda harva. Värske uuringu autorite arvates tuleks teha jõupingutusi- et julgustada A-hepatiidi vastu vaktsineerimist kroonilist maksahaigust põdevatel patsientidel- kirjutab Reuters Health.

Superinfektsioon A-hepatiidi viirusega suurendab oluliseltmaksakooma tekkimise ja haigusesse suremise riski kroonilisemaksahaiguse patsientidel- hoiatavad dr Edmund J. Bini ja temakaastöölised ajakirjas Hepatology avaldatud uurimuses. Seetõttusoovitataksegi neid patsiente- kaasa arvatud C-hepatiidi viirusegahaigestunuid- vaktsineerida A-hepatiidi vastu.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708