10. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koormusdüspnoe ei ole alati pingutusastma

Kehalisel koormusel avalduvad hingamisraskused ei tulene alati astmast, vaid võivad olla tingitud teistestki põhjustest, nendivad USA teadlased.

Kehalisel koormusel avalduvad hingamisraskused ei tulene alatiastmast- vaid võivad olla tingitud teistestki põhjustest- nendivadUSA teadlased.

Kehalisel koormusel avalduvad hingamisraskused (koormusdüspnoe-KD) on sage ja vahel ainuke astma sümptom ning seetõttudiagnoositakse pingutusastmat tihti ka patsientidel- kes on täiestiterved- ütles oma kolleegide nimel Miles Weinberger Iowaülikoolist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099