10. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õhupuudusega patsient perearsti vastuvõtul

Õhupuudus, hingematmistunne, köha, lämbumishood – need on üsna sagedased vaevused, mida patsiendid esmatasandi arsti vastuvõtul kirjeldavad.

Õhupuudus- hingematmistunne- köha- lämbumishood - need on üsnasagedased vaevused- mida patsiendid esmatasandi arsti vastuvõtulkirjeldavad. Kui tohter kuuleb neid kohati drastilisi vaevusi javaatab patsiendile otsa- tekib vastuolu. Patsient on reeglina tervevälimusega- aktiivse eluviisiga ja edukas. Ei tahaks nagukahtlustada südamehaigusi- bronhiaalastmat- pigem on kirjeldatudvaevus tingitud paanikahäirest.

Kuid meie meditsiinitavades on kombeks sellist patsienti uuridakõigepealt kehaliste haiguste osas. Millised on võimalused?

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099