10. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstid testisid oma diagnoosimisoskust

Hiljutisel Ida-Tallinna keskhaigla diagnostikakliiniku konverentsil tutvustati osalejatele kahte haigusjuhtumit ja paluti ära arvata diagnoos, 28-st äraarvamises osalenud perearstist vastas õigesti kakskümmend.

Hiljutisel Ida-Tallinna keskhaigla diagnostikakliinikukonverentsil tutvustati osalejatele kahte haigusjuhtumit ja palutiära arvata diagnoos- 28-st äraarvamises osalenud perearstist vastasõigesti kakskümmend.

Mõlema haigusjuhtumi puhul oli diagnoos sama: müeloomtõbi.Valediagnoosina pakkusid arstid ka jämesoolevähki- kilpnäärmevähkija lihtsalt vähkkasvajat. Kõik peale ühe eksinu pakkusid teisejuhtumi puhul siiski õiget diagnoosi- aga raskusi tekitas esimenejuhtum.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099