24. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Biomeditsiini seminar Haapsalus keskendus molekulaarkuvamisele

Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse saalis sai 8. oktoobril nautida vaadet sügisvärvidest ümbritsetud Tagalahele ning kolmandale biomeditsiini seminarile “Molekulaarne kuvamine ja piltdiagnostika”.

Viimast iseloomustas Eesti Radioloogia Ühingu president PeeterRoss (Ida-Tallinna keskhaigla) Ameerika röntgenoloogiakolleegiumimääratlusega “ruumis lokaliseeritud ja/või ajas lahutatudprotsesside tajumine (sensing) <em>in vivo</em>”. Kuvamist olidtajumas Tallinna- Tartu ning Haapsalu ravi- ja teadusasutustehuvilised.

<strong>Molekulaarkuvamise areng<br /></strong>Alustadesettekannet “Molekulaarkuvamine - sild parema meditsiini juurde”-viitas Eesti Nukleaarmeditsiini Seltsi president Sergei Nazarenko(Põhja-Eesti regionaalhaigla) väliseesti teadlasele Peter E.Valk’ile (1940- Eesti - 2003- USA)- kes kujunes PET(positronemissioonitomograafia) juhtfiguuriks kogu maailmas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099