24. oktoober 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Patsient ootab oma perearstilt ennetusnõu

Ennetuse põhirõhk langeb perearstile juba sellepärast, et tema puutub patsiendiga kõige tihedamalt kokku. 50–60 protsenti patsientidest käivad kas või korra aastas perearsti juures, seega kahe-kolme aasta jooksul on peaaegu kõik nimistu patsiendid perearsti vastuvõtul käinud.

Miks peab just perearst olema ennetuse peamine läbiviija-arutles Tartu ülikooli peremeditsiini dotsent Ruth Kalda 30.septembril perearstide seltsi sügiskonverentsil Rakveres.

Ennetuse põhirõhk langeb perearstile juba sellepärast- et temapuutub patsiendiga kõige tihedamalt kokku. 50-60 protsentipatsientidest käivad kas või korra aastas perearsti juures- seegakahe-kolme aasta jooksul on peaaegu kõik nimistu patsiendidperearsti vastuvõtul käinud- osutas Kalda uuringutulemustele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708