7. november 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ägeda koronaarsündroomiga vanurite ravi tuleks parandada

Ameerika südamearstide teatel näitab statistika- et ravijuhiseid järgitakse ägeda koronaarsündroomiga vanematel patsientidel halvemini. Ameerika Kardioloogide Kolleegium (ACC) tutvustas oma ajakirjas avaldatud viimast sellealast uuringut.

Karen P. Alexanderi (Duke’i ülikool) juhtimisel analüüsitiuuringu CRUSADE käigus enam kui 56 000 ägeda koronaarsündroomigapatsiendi haiguslugu. Autorite kinnitusel on nende uuringainulaadne- kuna vaadeldakse esimese 24 tunni jooksul rakendatudravi ja selle vastavust ravijuhistes soovitatuga.

Andmeid analüüsides nägid teadlased- et kuigi koduse ravi osason juhiseid järjest paremini järgitud- tulevad varases ravis väljasuured erinevused noorte ja vanade patsientide vahel. Dr Alexanderikinnitusel nähti sedagi- et ravijuhiste eiramine on seotud kahaiglas surnud patsientide arvuga. Autorite järeldus on- et niinoortel kui vanadel patsientidel on ühtviisi hea kasutadaravijuhistes soovitatud ravivõimalusi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708