21. november 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ameeriklastel valmis juhend loote alkoholisündroomi käsitlemiseks

Ameerikas on koostatud ja avaldatud juhised loote alkoholisündroomi avastamiseks- mida tutvustas Medscape. USA Haiguste Ennetamise ja Kontrolli Keskuste (CDC) koostatud juhised on avaldatud väljaande Morbidity and Mortality Weekly Report oktoobrinumbris.

Kuigi fetaalne alkoholisündroom (FAS) identifitseeriti juba1973. aastal- jääb juhiste autorite sõnul see seisund sagelidiagnoosimata. CDC on nüüd USA kongressi 2002. aasta mandaadialusel viimased kliinilised ja teaduslikud tõendusmaterjalid ülevaadanud.

Juhendis on ära toodud diagnostilised juhised- võttes arvesse kaperekondade kogemusi sündroomi füüsilise ja neuropsühholoogilisepildi kohta. Puudutatud on ka meditsiini-- haridus- jasotsiaalteenuseid- mida FASiga inimesed ja nende perekonnadvajavad.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708