21. november 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Diabeedipäev pööras tähelepanu jalgadele

Tänavune ülemaailmne diabeedipäev oli pühendatud diabeetikute jalaprobleemidele, amputatsioonide ennetamisele. Selleteemalise konverentsi pidas eelmisel nädalal ka Eesti Diabeediliit.

Tänavune ülemaailmne diabeedipäev oli pühendatud diabeetikutejalaprobleemidele- amputatsioonide ennetamisele. Selleteemalisekonverentsi pidas eelmisel nädalal ka Eesti Diabeediliit.

Endokrinoloog Marju Past Eesti Diabeedikeskusest tutvustaskonverentsil meie diabeetikute seas läbi viidud küsitlust-millesarnane toimus samaaegselt kõigis kümnes viimati EuroopaLiiduga liitunud riigis. Meil oli uuringusse haaratud 216patsienti- kes külastasid Tallinna- Tartu ja Pärnu diabeedikeskusi.Osalejaist põdes 30 protsenti I tüüpi (DM1) ja 69 protsenti IItüüpi (DM2) diabeeti.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099