21. november 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kolm uut doktorit

Novembrikuus kaitsesid Tartu ülikoolis oma doktoritööd Kati Koido ja Andres Sell ning homme kaitseb meditsiinidoktori kraadi Tiia Tamme.

10. novembril kaitses füsioloogiateadur Kati Koido doktoritööd“Single-nucleotide polymorphism profiling of 22 candidate genes inmood and anxiety disorders” (“22 kandidaatgeeni ühenukleotiidsetepolümorfismide profiilide seos meeleolu- ja ärevushäiretega”)neuroteaduste alal. Juhendajad olid vanemteadur Sulev Kõks ja prof.Andres Metspalu. Oponeeris prof. Joseph D. Terwilliger Columbiaülikoolist USAst.

11. novembril kaitses SA TÜ Kliinikumi anestesioloogia- jaintensiivravi kliiniku vanemarst-õppejõud Andres Sell doktoritööd“Determining the minimum spinal local anaesthetic requirements forhip replacement surgery - a study employing spinal catheter”(“Lokaalanesteetikumi dooside määramine puusaliigeseendoproteesimise operatsioonidel kasutadeskateeterspinaalanesteesiat”). Juhendasid assist. prof. Riku Aantaaja prof. Jouko Jalonen Turu ülikoolist Soomest. Oponent prof. MikkoPitkänen Helsingi ülikoolist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708