21. november 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolitervishoius on teoksil ulatuslikud muudatused

Koolitervishoid on väga lai mõiste. See on tervishoiu valdkond, milles on õpilaste tervise edendamine põimunud tervise järelevalve, haiguste ennetamise ja esmaabiga.

Koolitervishoid on väga lai mõiste. See on tervishoiu valdkond-milles on õpilaste tervise edendamine põimunud tervise järelevalve-haiguste ennetamise ja esmaabiga. Kuna koolieas peaksid kõik lapsedolema terved- siis on juba aastakümneid olnud probleemiks arstiroll koolis.

Seadusandlus ja tervishoiukorraldus ning haigekassa nõudmised ontänini vastukäivad. Üks suur samm korralduslikus osas on edasiastutud kooliõdede (pereõdede) rolli seadustamise jatähtsustamisega. Alates 2003. aastast võib õde töötada koolisiseseisvalt kooliõena (FIE).

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708