21. november 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LÜHIUUDISEID:

Kaks kiirabibrigaadi vahetavad teenusepakkujat

Päästeteenistus andis teada kiirabiteenuse osutamise lõpetamisesoovist Läänemaal ja Pärnumaal alates järgmise aasta algusest-vabanevad kaks brigaadi võtavad koos teeninduspiirkondade jatöötajatega üle SA Läänemaa Haigla ja SA Pärnu Haigla- teatassotsiaalministeeriumi pressiesindaja.<br />Abiminister Peeter Laasiku sõnul valiti uued pakkujad lähtudespõhimõttest- et arstiabi kvaliteet ja kättesaadavus patsientideleparaneks. “Tervishoiuamet finantseerib mõlemat brigaadi võrdsetelalustel teiste samatüübiliste kiirabibrigaadidega-” lisasLaasik.<br />Läänemaa haigla brigaad asub kiirabiteenust osutama Haapsalu linnasning Vormsi- Ridala- Oru- Noarootsi- Nõva- Taebla- Risti- Kullamaaja Martna vallas. Läänemaa haigla juhatuse esimehe Tõnis Siiri jutujärgi on selline brigaadide korraldus asukohast lähtudes parim. “Mejuba tunneme seda piirkonda ja oleme ka enne päästeteenistusegakoostööd teinud- sellest tulenevalt on ühe brigaadi jätkamineLäänemaa haigla juures loogiline.”<br />Pärnu haigla hakkab teenust osutama Lihula- Hanila ja Martnavallas. Haigla juhatuse liikme Külvar Mandi sõnul tekib brigaadiliitumisega võimalus Pärnu piirkonna kiirabi ressursse pareminikasutada. “Lihula brigaadi liitumine parandab selle piirkonnapatsientidele arstiabi kättesaadavust ning neid on võimalik aidataka juhul- kui üks brigaad on suure koormuse tõttu hõivatud.”

 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708