5. detsember 2005
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hormoonasendusravi - elukvaliteediravi ka vähiga

Kuna teatud vähitüübid nagu suurem enamik rinnavähist, emakakeha vähist ja teatud vähi vormid emakakaela ja munasarja vähil, on hormoonsõltuvad, siis püsivad müüdid, et hormoonravi tekitab vähki ning et hormoonravi on vähihaigetele vastunäidustatud.

Igal aastal lisandub Eestis 5500 uut vähihaiget. Neist on 10protsenti haigestunud rinnavähki- teist sama palju günekoloogilissevähki.

<strong>Osaline tõde<br /></strong>Kuna teatud vähitüübid nagusuurem enamik rinnavähist- emakakeha vähist ja teatud vähi vormidemakakaela ja munasarja vähil- on hormoonsõltuvad- siis püsivadmüüdid- et hormoonravi tekitab vähki ning et hormoonravi onvähihaigetele vastunäidustatud. Mõlemad eeltoodud väited on tõesedvaid osaliselt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708