16. jaanuar 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andre Õun: Epilepsiahaigel on videotelemeetria palatis turvalisimad ja tähtsaimad hood tema elus

Elektroentsefalograafia–videojälgimise palat epilepsiahaigetele on Tartu närvikliinikus uus asi, esimesed uuringud tehti seal detsembris.

Elektroentsefalograafia (EEG)-videojälgimise (kaEEG-videotelemeetria) palat epilepsiahaigetele on Tartunärvikliinikus suhteliselt uus asi. Esimesed uuringud tehti sealläinud aasta detsembris.

“Vajadus niisuguse tehnika ja eraldi palati järele oli ammu-”sedastab TÜK närvikliiniku neuroloogia osakonna arst-õppejõud AndreÕun. “Praktiliselt kõigi põlvkondade arstid on sellest rääkinud-alates EEG algarendajast dotsent Matt Mägist. Lihtsalt ei ole olnudvastavaid ressursse- mis nüüd on kliinikumi poolt  õnneksleitud. Ma arvan- et meil on selle keerulise ja tugeva vastase -epilepsia - vastu nüüd väga tugev relv.” Milleks videotelemeetriauuringud vajalikud on ja kuidas neid läbi viiakse- sellest räägibuuringuarst Andre Õun täpsemalt alljärgnevas intervjuus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708