30. jaanuar 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endoteelikeskus katsetab ja rakendab uusimaid meetodeid

Tartus tegutsev endoteelikeskus on interdistsiplinaarne teadusasutus, mis ühendab mitut arstiteaduskonna instituuti ja kliinikut ning on tähtsal kohal reas doktoriprojektides.

Aasta lõpul kaitsesid TÜ arstiteaduskonna ja endoteelikeskusetöötajad Jaak Kals ja Priit Kampus magistritöid biomeditsiinis.Teemadeks: “Endoteeli poolt vahendatud muutuste hindamineveresoonkonnas pulsilaine analüüsiga ateroskleroosiga patsientidel”ja “Subkliinilise põletiku seos arteriaalse süsteemi jäikusegaasümptomaatilistel meestel ja naistel”.

Endoteelikeskus on interdistsiplinaarne teadusasutus- misühendab mitut arstiteaduskonna instituuti ja kliinikut ning ontähtsal kohal reas doktoriprojektides. Intervjuus räägivad JaakKals ja Priit Kampus oma teadustöö praktilisest rakendusestigapäevatöös ning keskuse perspektiividest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708