27. veebruar 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehhokardiografistid pidasid sünnipäeva

Kui Läänes hakati ehhokardiograafiat (EK) kasutama 1965. aastal, siis Eestile avanes esimene EK võimalus 1975. aastal. Ümmargust sünnipäeva tähistati Tartus konverentsiga “30 aastat ehhokardiograafiat Eestis”.

Ümmargust sünnipäeva tähistati Tartus konverentsiga “30 aastatehhokardiograafiat Eestis”. Kui Läänes hakati ehhokardiograafiat(EK) kasutama 1965. aastal- siis Eestile avanes esimene EK<br />võimalus 1975. aastal.

Ülevaate ehhokardiograafia arengust Eestis tegi Heidi Jaagus.Kardioloogide seltsi EK töögrupi tegemistest rääkis kliinikumikardioloog Külliki Karu. Huvitavamaid haigusjuhte analüüsisidkliinikumi kardioloog Sirje Kõvask ning Anita Liiver ja SirjeSulling regionaalhaiglast. Ehhokardiograafia töögrupi esimees PiibeMuda rääkis juubelikoosolekul EK nüanssidest hüpertooniatõvekorral.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708