27. veebruar 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

In­sul­di risk on dia­bee­di kor­ral kõr­ge noor­tel ja hil­ju­ti hai­ges­tu­nu­tel

Järjest sagedasem haigestumine 2. tüüpi diabeeti võib kaasa tuua ajuinsuldist põhjustatud surmade ja invaliidistumiste arvu kasvu.

Järjest sagedasem haigestumine 2. tüüpi diabeeti võib kaasa tuuaajuinsuldist põhjustatud surmade ja invaliidistumiste arvu kasvu-hoiatavad Ameerika Ühendriikide ja Kanada teadlased portaaliHealthDay News ja teiste kanalite kaudu.

Värskelt diagnoositud 2. tüüpi suhkurtõve haigetel on ajuinsuldirisk ligi kaks korda üldpopulatsiooni omast kõrgem. Enim onohustatud alla 55-aastased- on teadlased järeldanud kahestuuringust- mida tutvustati American Stroke Associationiaastakonverentsil Florida osariigis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708