23. jaanuaril algas Tartus lasteaedade toidukultuuri konkurss "Võlupada 2006", mille teemaks on tänavu "Meie lasteaia võlusalat".
23. jaanuaril algas Tartus lasteaedadetoidukultuuri konkurss "Võlupada 2006", mille teemaks ontänavu "Meie lasteaia võlusalat". Konkursi eesmärgiks ontunnustada lasteaiatöötajate panust lasteterviseharjumuste kujundamisel ning tutvustadalasteaialaste vanematele ja linlastele Tartulasteaedade tervislikke ning maitsvaidtoorsalateid. Korraldajate teatel auhinnatakse konkursil parimatoidukultuuriga lasteaeda ja omanäolisemattoorsalatit. Temaatilisel loovkonkursil selgitataksevälja võlusalati parimad kunstilised esitlejad.Salatiretsepte ja kunstitöid tutvustatakse näitusellinnaraamatukogus. Tartu Ettevõtlike Daamide Assotsiatsioonitegevdirektor Mirjam Kippasto põhjendas selle aasta"Võlupaja" teemavalikut sellega, et põhjamaiselt pikasügise ja talve jooksul vajavad lapsed vitamiinirikasttoitu. "Nutikalt valmistatud vitamiinirikkadtoorsalatid maitsevad hästi ning peletavadkülmetushaigusi ja talveväsimust," ütlesKippasto. Tartu lasteaedade maitsvate ja tervislike toitudetutvustamiseks andsid konkursi korraldajad kooskoostööpartneritega eelmise aasta lõpus välja"Võlupaja retseptiraamatu 2006", mille said kingiksTartu lasteaialaste vanemad. Konkurss lõpeb 31. märtsil ja pidulik lõpetaminetoimub 8. aprillil Atlantise konverentsikeskuses.Võlupaja konkursi korraldajateks on TartuEttevõtlike Daamide Assotsiatsioon ja TartuLinnavalitsus, peasponsoriks on firma Metos AS. Taolist konkurssi korraldatakse juba kolmandataastat ja see on loogiliseks jätkuks eelmistel aastateltraditsiooniks kujunenud koolisööklatekonkursile.
Seotud lood
Kui varem oli igal tervishoiutöötajal isiklik kittel, siis tänapäeva haiglates ja kliinikutes kasutatakse üha enam renditavaid tööriideid, mis on jagatud, kuid hügieenilised ja alati jälgitavalt hooldatud. Tööriiete korrektne hooldus on meditsiiniasutustes hädavajalik – see aitab vältida bakterite, viiruste ja muude haigusetekitajate levikut ning tagada ohutuse nii personalile kui patsientidele. Kaasaegne tehnoloogia võimaldab kogu protsessi digitaliseerida ja vähendada riske miinimumini.