27. veebruar 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uudiseid kroonilise C-hepatiidi ravis

Efektiivne ravi paljude kroonilise C-hepatiidi haigete jaoks on olemas, ravi alustamise edasilükkamine tähendab haige jaoks nii ravile allumise tõenäosuse vähenemist kui ka maksahaiguse progresseerumist.

Kroonilise C-hepatiidi ravis kasutatakse samaaegseltpegüleeritud interferooni alfa süstelahusena naha alla jaribaviriini suukaudselt. Eestis on kasutusel vastavaltpeginterferoon alfa-2a <em>Pegasys</em> ja ribaviriin<em>Copegus</em>.

<strong>Ravitulemus<br /></strong>Ravitulemust näitab püsivravivastus (<em>sustained viral response</em>- SVR)- mis tähendabviiruse RNA (HV RNA) puudumist kuus kuud pärast ravi lõppemist.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708