27. veebruar 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uut põletikulise soolehaiguse etiopatogeneesis ning ravis

Põletikulise soolehaiguse tekkepõhjuste ja kulu uurimine pälvivad käesoleval ajal suurt tähelepanu.

Põletikulise soolehaigusena käsitletakse eelkõige haavandilistkoliiti ja Crohni tõbe. Tegemist on teadmata etioloogiagakrooniliste haigustega- mille korral tekib kontrollimatu põletiksooleseinas. Haavandilise koliidi (HK) korral on muutustesthaaratud ainult jämesool- Crohni tõve (CT) korral võivad muutusedesineda kogu seedetraktis.

Kuna haigus avaldub tavaliselt noortel täiskasvanutel- onkroonilise kuluga ning võib põhjustada olulist töövõime jaelukvaliteedi langust- siis pööratakse suurt tähelepanu nimetatudhaiguste tekkepõhjuste ja kulu uurimisele. Käesoleval ajalarvatakse- et haiguse tekkes on olulised teatud keskkonnafaktorid-geneetiline eelsoodumus- immunoregulatoorsete defektide olemasoluja mikroobide toime.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708