24. aprill 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kliinikumis saab rütmihäireid ravida tulemuslikult ja lõplikult

Tartu ülikooli kliinikumis tehti esimene südamesisene radikaalne rütmihäirete ravi raadiosagedusliku kateeterablatsiooniga 1996. aastal. Südame rütmihäirete ravi on sellest ajast peale kulgenud tõusvas joones: eelmisel aastal moodustati eraldi rütmihäirete osakond, paranenud on nii diagnostika kui ka ravivõimalused.

Tartu ülikooli kliinikumis tehti esimene südamesisene radikaalnerütmihäirete ravi raadiosagedusliku kateeterablatsiooniga 1996.aastal. Südame rütmihäirete ravi on sellest ajast peale kulgenudtõusvas joones: eelmisel aastal moodustati eraldi rütmihäireteosakond- paranenud on nii diagnostika kui ka ravivõimalused.

Alljärgnevas intervjuus räägivad TÜ kliinikumikardioloogiakliiniku rütmihäirete osakonna juhataja Rain Paju jakardioloogiakliiniku vanemarst-õppejõud Rein Kolk rütmihäiretespetsiifikast- kaasaegse ravi võimalustest- edusammudest ja omatööd pärssivatest teguritest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708