24. aprill 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sidekoehaiguste nahanähud

Sidekoehaigused (connective tissue diseases) on rühm autoimmuunseid haigusi, mida klassifitseeritakse süsteemsete reumaatiliste haigustena. Need hõlmavad süsteemse erütematoosluupuse, süsteemse skleroosi, polümüosiidi-dermatomüosiidi, primaarse Sjögreni sündroomi, primaarse antifosfolipiidantikeha sündroomi, segatüüpi sidekoehaiguse (MCTD) ning reumatoidartriidi.

Sidekoehaigused (<em>connective tissue diseases</em>) on rühmautoimmuunseid haigusi- mida klassifitseeritakse süsteemsetereumaatiliste haigustena. Need hõlmavad süsteemseerütematoosluupuse- süsteemse skleroosi-polümüosiidi-dermatomüosiidi- primaarse Sjögreni sündroomi-primaarse antifosfolipiidantikeha sündroomi- segatüüpisidekoehaiguse (MCTD) ning reumatoidartriidi.

<strong>Mitmekesisednahamanifestatsioonid<br /></strong>Sidekoehaigustele on omanesüsteemne haaratus ja kliiniline polümorfism- mis hõlmab kamitmekesiseid nahamanifestatsioone. Teiselt poolt tulebnahahaiguste diferentsiaaldiagnostikas mõelda sidekoehaigustele-millega võib kaasuda ka naha lööve. On haigusi (psoriaas- luupusjt)- mida sageli ravivad reumatoloogid ja dermatoloogid koos.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708