8. mai 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tööalaselt nakkushaigustest ohustatute kaitse paraneb

27. aprillil kiitis valitsus heaks ettepaneku, mille kohaselt peavad tööandjad kaitsma oma töötajat bioloogilise ohu puhul (näiteks nahka läbistav kokkupuude HIV/aidsi nakatunu verega või marutaudi nakatunud loomaga) kaitsevahendi või ennetava raviga.

27. aprillil kiitis valitsus heaks ettepaneku- mille kohaseltpeavad tööandjad kaitsma oma töötajat bioloogilise ohu puhul(näiteks nahka läbistav kokkupuude HIV/aidsi nakatunu verega võimarutaudi nakatunud loomaga) kaitsevahendi või ennetava raviga.

Kui ohtu töökohal ei ole võimalik kõrvaldada ennetusabinõudega-näiteks korralike kaitsevahenditega- peab tööandja tagama ennetavaravi võimaluse töötajale- kellel toimus nahka läbistav kokkupuudenakkuskahtlase või haigustekitajat kandva inimese verega- sellegasaastunud esemega või nakkuskahtlase loomaga- teatassotsiaalministeerium.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708