22. mai 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ava­tud on ra­vi­mi­te koos­toi­me­te and­me­baa­si test­ver­sioon

Ra­vi­mia­me­ti va­hen­du­sel on ees­ti ars­ti­del mai al­gu­sest ol­nud või­ma­lik ka­su­ta­da vee­bi­põ­hist ra­vi­mi­te koos­toi­me­te and­me­baa­si SFINX.

Ra­vi­mia­me­ti va­hen­du­sel on ees­ti ars­ti­del maial­gu­sest ol­nud või­ma­lik ka­su­ta­da vee­bi­põ­hist ra­vi­mi­tekoos­toi­me­te and­me­baa­si SFINX, tea­tas Ee­ro Me­ri­lindarst.ee-st. SFINX (Swe­dish, Fin­nish, IN­te­rac­tion X-re­fe­ren­cing) onvee­bi­põ­hi­ne ra­vi­mi­te koos­toi­me­te and­me­baas, mis onval­mi­nud Soo­me (Tu­ru üli­koo­li kesk­haig­la) ja Root­si(Ka­ro­lins­ka ins­ti­tuut ja Stock­hol­mi maa­kon­naoma­va­lit­sus) klii­ni­lis­te far­ma­ko­loo­gi­de koos­töös.And­me­baa­sis on üle 4300 ra­vi­min­te­rakt­sioo­ni. Iga ra­vi­min­te­rakt­sioo­ni koh­ta on and­me­baa­sis tea­ve,mil­li­ne koos­toi­me võib tek­ki­da, mil­li­se meh­ha­nis­mi­gakoos­toi­me te­kib ja vii­de al­li­ka­le, mis koos­toi­metkin­ni­tab. In­te­rakt­sioo­nid on toi­meai­ne­põ­hi­sed, sa­mu­tivõe­tak­se ar­ves­se ra­vi­mi far­mat­seu­ti­list vor­mi (tab­lett,süs­ti­tav ra­vim, suu­kaud­ne la­hus vms). And­me­baa­si uuen­da­tak­se re­gu­laar­selt vas­ta­valttäie­ne­va­le in­for­mat­sioo­ni­le klii­ni­lis­testuu­rin­gu­test. Si­ses­ta­tud koos­toi­med on üle vaa­da­nud jaheaks kiit­nud nii klii­ni­li­sed far­ma­ko­loo­gid kui vas­ta­vaeria­la ars­tid. And­me­baas on mõel­dud eel­kõi­gears­ti­de­le. Kol­me kuu jook­sul on Ees­tis või­ma­lus ka­su­ta­daand­me­baa­si ta­su­ta, ka­su­ta­mi­ne on pii­ra­tudka­su­ta­ja­tun­nu­se ja sa­la­sõ­na­ga. Test­pe­rioo­di jook­suloo­da­tak­se kõi­gilt ars­ti­delt ka ta­ga­si­si­det. Kuita­ga­si­si­de on po­si­tiiv­ne, tõl­gi­tak­se and­me­baas ees­tikeel­de ja jääb edas­pi­di­gi Ees­tis ka­su­tus­se. And­me­baa­si saab si­se­ne­da Ra­vi­mia­me­tiko­du­le­he­kül­jelt ja in­ter­ne­ti­por­taa­li www.arst.eekin­ni­sest osast, tea­tas Me­ri­lind.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099