22. mai 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiiu onkoloogiakeskus installeerib uut kiiritusravi lineaarkiirendit

Põhja-Eesti regionaalhaigla Hiiu onkoloogiakeskus valmistub pooleteise kuu pärast töötama uue kiirendiga, mis võimaldab teostada kasvajale individuaalselt kohandatud kiiritusravi ning annab suure eelise võrreldes praegu töötava Vene ajast pärit koobalt-aparaadiga nii ravi kvaliteedis, ohutuses kui tulemuslikkuses.

Põhja-Eesti regionaalhaigla Hiiu onkoloogiakeskus valmistubpooleteise kuu pärast töötama uue kiirendiga- mis võimaldabteostada kasvajale individuaalselt kohandatud kiiritusravi ningannab suure eelise võrreldes praegu töötava Vene ajast päritkoobalt-aparaadiga nii ravi kvaliteedis- ohutuses kuitulemuslikkuses.

Hiiu korpuse kiiritusravi osakonna ülemarst Maire Kuddu ütleb-et uus seade- mis hakkab Hiiul tööle juuli alguses- võimaldab andakahe energiaga footonkiirgust ja viie erineva energiagaelektronkiirgust. Seadmel on paljuleheline kollimaator- mis lubabesmakordselt Eestis teostada kiiritusravi individuaalselt -kiiritusväljad ja ravimaht järgivad kasvaja geomeetriat.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708