14. august 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arstid ja patsiendid soovivad suuremaid jõupingutusi KOKi vastu suunatud võitluses

San Diegos toimunud kroonilise obstruktiivse kopsuhaiguse (KOK) haiguskoormusteemalisel kohtumisel käsitlesid patsientide ja arstide esindajad kasvavat probleemi seoses KOKiga, mille tõttu WHO andmetel sureb igal aastal rohkem inimesi kui rinna- ja kopsuvähi tõttu kokku.

Kevadel USAs San Diegos toimunud kroonilise obstruktiivsekopsuhaiguse (KOK) haiguskoormusteemalisel kohtumisel käsitlesidpatsientide ja arstide esindajad kasvavat probleemi seoses KOKiga-mille tõttu WHO andmetel sureb igal aastal rohkem inimesi kuirinna- ja kopsuvähi tõttu kokku.

Tippkohtumist juhtisid ühiselt rahvusvaheline KOKi koalitsioonICC (International COPD Coalition) ning Euroopa allergia jahingamisteede haiguste patsientide ühendus EFA. RavimifirmaGlaxoSmithKline pressiteate kohaselt jõudsid osalenud arstid-patsiendi- ja ametiorganisatsioonide esindajad kokkuleppele- et onvaja suurendada jõupingutusi KOKi laieneva mõjuga tegelemiseks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708