28. august 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statiinid võivad hakata kindlamalt kuuluma insuldipatsientide ravi juurde

Mõned arstid on järjest kindlamad selles, et pärast insulti või transitoorset isheemilist ajuatakki tuleb statiinidega ravida ka neid patsiente, kel ei ole anamneesis kardiovaskulaarhaigusi, ennetamaks nii insulti kui südameinfarkti.

Mõned arstid on järjest kindlamad selles- et pärast insulti võitransitoorset isheemilist ajuatakki tuleb statiinidega ravida kaneid patsiente- kel ei ole anamneesis kardiovaskulaarhaigusi-ennetamaks nii insulti kui südameinfarkti.

Heartwire’i ja Medscape’i sõnul on see veendumus süvenemas tänuuuringu SPARCL (Stroke Prevention by Aggressive Reduction inCholesterol Levels) tulemustele- mida tutvustati mõni aeg tagasiEuroopa insuldikonverentsil.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708