18. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endometrioos - see on haigus- millest naised peaksid kindla peale teadma

Endometrioos on krooniline haigus- mille puhul emakaõõnt vooderdava limaskesta - endomeetriumi - taoline kude paikneb kolletena väljaspool emakat.

Tavaliselt tekivad haiguskolded väikese vaagna sidekoes võimunasarjades. Harvem leitakse haigust emakakaelas- tupes-välissuguelundites- kuseteedes- kõhukatetes- peen- ja jämesoolesvõi operatsiooniarmides. Arvatakse- et pole elundit- kusendometrioos ei võiks paikneda.

Endometrioos on sage haigus - günekoloogiliste haiguste seas2.-3. kohal. Haigust esineb peamiselt noortel naistel- patsientidekeskmine vanus on 25-29 aastat. Arvatakse- et endometrioosi põebiga kümnes sünnitamisealine naine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099