18. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PSA määramise väärtust võib kunagi hakata parandama testosteroonitaseme määramine

Testosteroonitase võib oluliselt mõjutada prostata-spetsiifilise antigeeni PSA taset ning eesnäärmevähist ohustatud patsientidel võib olla õigustatud selle jälgimine, järeldavad Ameerika uroloogid riikliku skriiningprogrammi andmetest.

Testosteroonitase võib oluliselt mõjutada prostata-spetsiifiliseantigeeni PSA taset ning eesnäärmevähist ohustatud patsientidelvõib olla õigustatud selle jälgimine- järeldavad Ameerika uroloogidMedPage Today teatel riikliku skriiningprogrammi andmetest.

Uroloogide erialaliidu (American Urological Association)kokkusaamisel mai lõpus kinnitas dr Al Barqawi Denveri Coloradoülikoolist- et kõrgemad PSA väärtused leiti tema juhtimisel läbiviidud uuringus olevat peaaegu lineaarses korrelatsioonis kõrgematestosteroonitasemega. Tugev korrelatsioon nende kahe vaheltähendab Barqawi arvates- et testosteroonitase võiks mõjutada PSAtaseme väärtust- millest alates on näidustatudeesnäärmebiopsia.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099