8. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÕIGUSKANTSLERI TSITAAT

"Mõni sõna ka sotsiaalsetest põhiõigustest. Mõned päevad tagasi avaldati kurb statistika selle kohta- kui palju inimelusid kaotab Eesti kasina ennetava tegevuse tõttu tervise tagamisel. Ma pean siin silmas ennetavat tervisekontrolli. Rohkem kui aasta tagasi toimus õiguskantsleri kantseleis ümarlaud ennetavate tegevuste tähtsusest tervise hoidmisel ja kaitsmisel. Ümarlauast võttis osa esinduslik seltskond otsustajaid. Kõigi osalejate poolt jäi kõlama mõte- et ennetava tegevusega tervise kaitsmisel peab riik rohkem tegelema. Kahjuks ei ole sõnadelt tegudele jõutud- puuduvad asjakohased ettepanekud ja tegevuskava. Kui mitu elu oleks õnnestunud säästa juhul- kui varasemas staadiumis oleks avastatud kroonilisi tervisehädasid või kui mõni liigne sigaret oleks jäänud tõmbamata või pits täitmata. Ametkondade senine loidus ja koostöö puudumine omab hinda- hinda- mida mõõdetakse eludes.”

<br /><strong>ALLAR JÕKS</strong>-<br />õiguskantsler<br /><br /><em>(Õiguskantsleri aastaülevaatest järelevalve teostamise kohtaõigustloovate aktide põhiseaduslikkuse ja seaduslikkuse ningpõhiõiguste ja vabaduste järgimise üle- riigikogus-27.09.2007)</em>

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099