22. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kanada hakkab varustama Rwandat aidsiravimitega

Kanada teatas esimese riigina Maailma Kaubandusorganisatsioonile (WTO)- et on andnud ühele oma firmale loa toota patendikaitse all olevast ravimist geneerilisi ravimeid ekspordiks.

“WTO sai 4. oktoobril 2007 Kanadalt esimese riigina maailmasteate- et ta on andnud ühele kompaniile loa valmistadapantentravimi geneerilist versiooni ekspordiks WTO 2003. aastaeritingimuste alusel-” öeldi organisatsiooni avalduses- midavahendas BNS.

Kanada firma Apotex hakkab nüüdsest tootma aidsiravimit TriAvir-mis eksporditakse Kesk-Aafrikas asuvasse Rwandasse. Rwanda teavitasaasta alguses WTOd kavatsusest importida järgmise kahe aastajooksul Kanadast 260 000 kasti TriAviri.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099