22. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nobeli-töö viis transgeensete ja knock-out-hiirte loomiseni

Nobeli meditsiiniauhinna laureaadid on sel aastal Mario R. Capecchi, Oliver Smithies ja Martin J. Evans. Teadlased pälvisid tunnustuse avastuste eest tüvirakkude ja DNA rekombinatsiooni vallas.

Nobeli meditsiiniauhinna laureaadid on sel aastal Mario R.Capecchi- Oliver Smithies ja Martin J. Evans. Teadlased pälvisidtunnustuse avastuste eest tüvirakkude ja DNA rekombinatsioonivallas- teatas Nobeli komitee 8. oktoobril.

Laureaatide töö viis hiljem suunatud geenisiirde (<em>genetargeting</em>) tehnoloogia loomiseni hiirtel ning transgeenseid ja<em>knock-out</em>-hiiri kasutatakse tänapäeval biomeditsiinis peakõikjal - baasteadustest uute ravivõimaluste leiutamiseni.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099