5. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dementsuse täpse diagnoosini jõuavad Eestis liiga vähesed

Konverentsil “Ühiskonna vananemine ja dementsus – kelle mure?” tõdes neuroloog Ülla Linnamägi, et dementsust diagnoositakse Eestis varasemast rohkem, kuid pooled dementsuse diagnoosidest on tegelikult täpsustamata.

Sihtasutuse EELK Tallinna Diakooniahaigla- Eesti Gerontoloogiaja Geriaatria Assotsiatsiooni ning Eesti Alzheimeri Tõve Ühingukoostöös korraldatud konverentsil “Ühiskonna vananemine jadementsus - kelle mure?” tõdes neuroloog Ülla Linnamägi- etdementsust diagnoositakse Eestis varasemast rohkem- kuid pooleddementsuse diagnoosidest on tegelikult täpsustamata.

Konverentsil dementsuse diagnoosimise arengutest jakitsaskohtadest ettekande pidanud Ülla Linnamägi Tartu ülikoolinärvikliinikust tutvustas kõigepealt arenguid ajuhaiguste osasaastail 2002-2007 Eestis. Aastast 2002 toimub täiendkoolitusspetsialistidele ja aastast 2004 neuropsühholoogia arendamine.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099