19. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arst-residentide kulutusi asub katma sotsiaalministeerium

15. novembril võttis riigikogu  vastu valitsuse algatatud Tartu Ülikooli seaduse muutmise seaduse. Seadusmuudatused on seotud arst-residentidega seonduvate kulutuste üleviimisega haridus- ja teadusministeeriumi eelarvest sotsiaalministeeriumi eelarvesse.

“Residentuur ei ole rahvusvahelises hariduskulutuste võrdluseskäsitletav kõrgharidussüsteemi osana- kuna arst-residendid ei oleüliõpilased ja nende formaalne hariduslik kvalifikatsioon pärastresidentuuri lõpetamist ei tõuse-” selgitas riigikogupressitalitus. “Käesolev seadus muudab palgakujundamise mehhanismiparemaks- tagades palgapoliitika ja -kokkulepete ning eelarveplaneerimise ja residentuuritellimuse ühtsuse.” Seadus jõustub2008. a 1. jaanuaril- osaliselt aasta hiljem.

Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Suletunnustas   vastuvõetud seadusemuudatust. Lisaks sellele-et muudatus parandab residentide tingimusi- näeb haiglate liit kaselle võimalikku positiivset mõju arstiabi kättesaadavusele ninghaiglate jätkusuutlikkusele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099