3. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Januvia näidustus laieneb

Euroopa Ravimiameti (EMEA) inimestel kasutatavate ravimite komitee (Committee for Medicinal Products for Human Use- CHMP) tegi novembri keskel otsuse ravimifirma Merck Sharp amp; Dohme diabeediravimi Januvia (sitagliptiin) näidustuse lainemise kohta.

Selle kohaselt võib Januviat edaspidi kasutada 2. tüüpidiabeediga patsientide raviks kombinatsioonis ka sulfonüüluurearavimiga või kolme ravimi kombinatsioonis koos metformiini jasulfonüüluureaga. Seni oli Januvia näidustatud 2. tüüpi diabeediraviks- et saavutada parem glükeemiline kontroll kombinatsioonismetformiiniga või mõnede patsientide puhul ka kombinatsioonisPPAR-gamma agonistiga.

Lehe trükkimineku ajal oli kõnealune näidustuse laieneminekinnitamisel ka Eesti Ravimiametis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099