17. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidufirmad nõustusid muutma lastele mõeldud reklaami

Euroopa Liidu juhtivad toidufirmad nõustusid muutma lastele mõeldud reklaami poliitikat ja lubasid propageerida tervemat eluviisi. See oli vastus ELi üleskutsele- milles soovitati toiduainetööstusel toetada vanemaid nende püüdluses kujundada lastel õigeid ja tervislikku söömisharjumusi- vahendas BNS Reutersi uudist.

Firmad leppisid kokku- et nad ei reklaami toitu ja jooketeleprogrammides- netilehekülgedel ja trükimeedias- mille sihtgruppon alla 12 aasta vanused lapsed. Erandiks on ainult need tooted-mis täidavad teatud kindlad kriteeriumid. Samuti ei tee nad toidu-ja joogireklaami algkoolides- juhul kui kooli juhtkond ei oleandnud selleks kasvatuslikul eesmärgil eriluba.

Firmad- mis koos kulutavad ELis kaks kolmandikku kogu toidu- jajoogireklaamist- on võtnud need kohustused endale vabatahtlikult.Nende hulka kuuluvad Coca-Cola- Groupe Danone- Burger King-Kellogg- Kraft Foods- Mars- Nestle- PepsiCo ja Unilever.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099