14. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued professorid alustavad veebruaris

Tartu ülikooli nõukogu valis 21. detsembril kaheksa professorit- teiste hulgas ravimite tehnoloogia ja biofarmaatsia professoriks Peep Veski- epidemioloogia professoriks Anneli Uusküla- molekulaarse biotehnoloogia professoriks Ants Kure- mikroobigeneetika professoriks Maia Kivisaare ning bioinformaatika professoriks Maido Remmi- vahendas Eesti Geenikeskus Tartu Ülikooli teadet.

<strong>Peep Veski</strong> on sündinud 1950. aastalKohtla-Nõmmel. 1980. aastast on ta bioloogiakandidaat ja kaitses1994. aastal Helsingi ülikoolis farmaatsiadoktori kraadi. Viimasedkümme aastat on ta töötanud farmaatsia instituudi juhatajana. PeepVeski peamised uurimisvaldkonnad on raviainet prolongeeritultvabastavate- koolon-spetsiifiliste ja maos püsivate mudel DDS-ideväljatöötamine- dissolutesti metoodika täiustamine ja PAT (ProcessAnalytical Tecnology). Kokku on ta avaldanud ligikaudu 140teaduslikku publikatsiooni- neist 31 viimase viie aastajooksul.

<strong>Anneli Uusküla</strong> on sündinud 1967. aastalKohtla-Järvel. Praegu töötab ta TÜ tervishoiu instituudisvanemteadurina ning nahahaiguste kliinikus arst-õppejõuna. Alates2007. aastast on ta tervishoiu instituudi juhataja. Anneli Uuskülalõpetas TÜ arstiteaduskonna 1991. aastal ja kaitsesmeditsiinidoktori kraadi 2001. aastal. 2003. aastal kaitses ta NewYorgi osariigi ülikooli juures teadusmagistrikraadi. Anneli Uuskülapeamised uurimisvaldkonnad on sugulisel teel levivateinfektsioonide ja HIV epidemioloogia Eestis- sugulisel teellevivate infektsioonide ja HIV infektsiooni riskifaktorid Eestis-sugulisel teel levivate infektsioonide ja HIV ravile ningkäsitlusele suunatud uuringud. Kokku on tema sulest ilmunud 43teaduslikku publikatsiooni- neist 25 viimase viie aastajooksul.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708