4. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meditsiinigasellide seas palju hambaarste ja spetsialiseerunuid

Jaanuari lõpus avaldatud Äripäeva Gasellettevõtete edetabelist selgus, et kiireimat majanduskasvu meditsiinisektoris tagab hambaravi ning üld- ja eriarstiteenuse osutamine.

Sektori edukaim ettevõtte raviteenuse osutamisega aga üldse eitegelegi.<br />Soome partneriga kahasse asutatud firma OÜ Medfiles juhatuse liigeLaur Laatspera sõnul on suurima osa kasumist taganud ravimitootjatetellitud kliiniliste ravimiuuringute koordineerimine. Lisaks haldabfirma kinnisvara ja väärtpabereid ning tegeleb ravimitehulgimüügiga. Ja seda kõike väga edukalt: võrreldes 2005. aastagasuurenes 2006. aasta puhaskasum 182%- küündides üle 10 miljonipiiri. Käive oli samal ajal 21-8 mln kr. Ometigi nendib Laatspera-et viimastel aastatel on ettevõtte kasv jõudnud planeeritudarengutest ette ning kuna nüüd asutati filiaalid ka Lätti ja Leetu-siis sama tormilist kasumi kasvu lähiaastatel ei tule.<br />30. jaanuaril avalikustatud Gaselli edetabelist selgub- et 2006.aastal tegeles meditsiiniteenuste valdkonnas 28 kiiresti kasvavatja edukat ettevõtet. Äripäev liigitas justiitsministeeriumiregistrikeskusest pärinevate andmete põhjal edetabelisse firmad-kes olid kahjumita tegutsenud vähemasti 3 aastat- mille müügituluja kasum olid enne makse võrreldes 2004. aastaga kasvanud vähemasti50% ja 2006. aasta müügitulu ei olnud üle 156-9 miljoni krooni.Enamik edukaist ettevõtetest on vanemad kui 10 aastat. Kokku osales2006. aasta gaselliettevõtete edetabelis 1905 ettevõtet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708