Autor: Violetta Riidas • 17. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstid pelgavad riigi osaluse teket

Alates jaanuarist võivad üldarstiabi osutava äriühingu osanikuks või aktsionäriks hakata ka kohalikud omavalitsused.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiu asekantsler Ivi Normeti sõnulalgatas tervishoiuteenuste korraldamise seaduse muudatusesotsiaalministeeriumi abiminister Peeter Laasik 2006. aastal.Ettepanekut põhjendati maavalitsuste ja maakonnaarstideettepanekuga leida perearste neisse kriitilistesse piirkondadesse-kuhu perearstid muidu ei tuleks. Kohalik omavalitsus tagaksperearstile ruumid- sisustuse ja transpordi.<br />2005. aastal toetas sama otsust ka perearstide seltsi juht MadisTiik- kes on veendunud- et see seadus ei muuda tegelikult midagi:„Ma ei tea ühtegi kohalikku omavalitsust- kes tahaks osanikukshakata ja sellist lisakulu võtta.“

<em>Loe edasi ajalehe paberväljaandest! (Lehe tellimine:[email protected])</em>

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099