31. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Naljakuu: muhedaid juhtumisi meditsiinis

Igapäevaelu Põlva haiglas

Kaks Valgjärve tädi istub 31. detsembril naistenõuandla uksetaga.<br />“Iga aasta peab arsti juures käima- eile sai saunas ka käidud-”räägib üks.<br /><br />Heliseb uksekell.<br />Hääl: “Palun Evit- perekonnanime ei tea- aga tal onmunasarjad.”<br />Ämmaemand vastab: “Tulge sisse- meil on kõigil munasarjad.”<br /><br />Naine sünnituslaual- ämmaemandal peeruhäda.<br />Ämmaemand lööb jalaga vastu maad- käratab naisele “Pressi!” ja iselaseb peeru.<br /><br />Ämmaemand teeb episotoomiat- naine küsib: “Kas te tegitekeisrilõiget?”<br /><br />Noor sünnitaja- kes peab sünnitama kõrgema etapi haiglas- saabubPõlva haiglasse.<br />Küsimusele- miks sa Tartusse ei läinud- vastab noorukesünnitaja:<br />“Mul ükskõik missugune haigla- peaasi- et rutem ärasünnitan.”<br /><br />Ämmaemand küsib sünnitajalt: “Kas suitsetate?”<br />Patsient: “Nii ja naa.”<br />Ämmaemand: “Kus elate?”<br />Patsient: “Siin ja seal.”<br /><br />Ämmaemand küsib naiselt: “Kas lapse isa kohta andmeidannate?”<br />Naine: “Jah- ta elab minu all oma naisega.”<br /><br />Ämmaemand küsib- kas naine soovib naerugaasi.<br />Naine: “Mul on endal kaasas!” Ämmaemand teeb suured silmad.<br />Naine: “Mees on mul naerugaas-” ja mõlemad naeravad kuni lapsesünnini.<br /><br />Ämmaemand masseerib naise kõhtu- et platsenta väljuks.<br />Naine ütleb seepeale: “Mis sa sügad mind!”<br /><br />Mees pöördub ämmaemanda poole:<br />“Mul on rase naine kodus- tihti käib pissil. Mul on kaasas ükspurk. Kas te saate kindlaks teha- on see kusi või vesi?”<br /><br />Õde patsiendile: “Kas tahate tita lisatoidu nime ka üleskirjutada?”<br />Patsient: “Ega ma nii loll kah ei ole nagu mõni- et midagi meeldeei jää.”<br /><br />Helistatakse sünnitusosakonda.<br />Üks noor naine tahab teada- kas sünnituse eest peab raha maksma jakas sünnituses on pikk järjekord.<br /><br />Üks vana väike kõhn mammi seisab röntgenilaua ees ja ei saalauale.<br />Röntgeni laborant hõikab: “Nüüd luua selga ja hops laua peale!”(mõlemad naeravad).<br /><br /><em>Kogus kokku Aili Tilgre- AS Põlva Haigla ülemõde</em>

<em>Loe teisi nalju edasi ajalehe 1.04.2008paberväljaandest</em>

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708