Autor: Violetta Riidas • 13. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puugivaktsiin sai siiski loa

3. aprillil saabus ravimiametist muukeelses pakendis puugivaktsiinile lõpuks positiivne otsus ning hiljemalt kuu pärast peaks uus partii vaktsiini Eestis olema.

Ravimiameti ravimite osakonna juhataja Katrin Kiisk teatasjärelpärimisele- millest selline meelemuutus- järgmist: “Eelmiselnädala teises pooles (3. aprilliks) selgus- et võib tekkidapaarinädalane vahe tarnes ja vaktsiinipuudus- kuna üks tootja eivarusta Eestit ja teine ei suuda seda teha piisavas mahus.”<br />Ravimite maaletooja MediNet International Ltd juhi Anu Adermannisõnul on otsus tšehhikeelse partii jaoks siiski liiga hiline- kunakõnealused 10 000 doosi on mujale maha müüdud.<br />“Nüüd on juba teises keeles pakendiga tegemist-” kommenteerisAdermann. “Olen tellinud 20 000 doosi ja see kogus tuleb mujaltEuroopa Liidust.”<br />Adermanni sõnul oli ravimiamet oma otsust põhjendanud sõnadega- etkuna konkurendil on ka balti pakend otsas- siis et kohelda firmasidvõrdselt- lubab ta mõlemal võõrkeelses pakendis vaktsiini sissetuua.<br />Märtsi lõpus ei andnud ravimiamet MediNetile luba tšehhikeelsespakendis Encepuri sisse tuua- kuna seaduse järgi tuleb üle 3000partii puhul kasutada kas eestikeelset või kolmkeelset baltipakendit.

Mu.ee toetajad:
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708