Autor: Ketlin Beljaev • 14. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Patsient küsib netist teise arsti arvamust

Internetinõustamine: Reaalse tohtri virtuaalne vastuvõtt maksab 0–100 krooni

Arst.ee portaali toimetaja Eero Merilind tõdes- et internetiteel nõustamine nõuab teatud spetsiifikat ja kõiki haigusi ei saagikommenteerida. Näiteks puudub võimalus küsida neti teel nõugastroenteroloogilt või nahahaiguste arstilt.<br />“Gastroenteroloogid ei vasta- sest kõhtu pole võimalik katsuda.Teistel nii suurt vajadust käega katsumise järgi pole-” põhjendasMerilind.<br />Rikkaks ei tee<br />Põhja-Eesti Regionaalhaigla endokrinoloog Anu Ambos on Kliinik.eenõustajana klaviatuuri kulutanud 2-3 aastat. “Loll olen-” kõlasvastus küsimusele- miks ta sellega oma vabast ajast tasutategeleb.<br />Ambose rääkis omal ajal nõusse Kliinik.ee eestvedaja jameestehaiguste ekspert Margus Punab.<br />“Arsti töö hind on nii kallis- et sellise vähese info põhjalsuudavad hästi vastata vaid väga kogenud inimesed. Ega keegisellega rikkaks ei saa. See on ja jääb missioonitööks-” ütlesPunab.<br />Endokrinoloog istubki missioonitundest kaks korda nädalas tööarvutitaha- et kohtuda mõne targa küsimuse kõrval trobikonna tobukestega.“Viiest küsimusest üks on päris asjakohane-” hindas Ambos küsijateteadlikkust.<br />Tohtri sõnul on inimestel kadunud loomulik side eluga - eitunnetata piiri- mis on haige ja terve eripära. “Korduvalt tulebrõhutada- et meditsiin ei tegele kõikidest Barbie nukkudevormimisega-” lausus Ambos.<br /><br />Edasi loe lehest.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708