Autor: Ketlin Beljaev • 14. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vana rahu kardab sõda

Missiooniarst “Tublit tööd teete. Ja ärge läbi põlege,” kõlab Argo Partsi sõnum palatiseinte vahel töötavatele kolleegidele

Argo Parts on esimene rahvusvaheline meditsiiniekspert Lõuna-Afganistani Helmandi provintsis- kus teenib ka 120 Eesti kaitseväelast.

Tema missioon kestab kokku aasta ning praegu on seljataga üle kuu. Küsimustele vastas Parts e-kirja teel oma kambrist- kus on voodi- tool- töölaud ja internetiühendus. Elutingimuste üle ta ei nurise- sest lisaks on spordisaal- sõdurisöökla ja pesupesemise võimalus - nagu sõjaväes ikka.Intervjuud andes kartis Parts kõige rohkem küsimust- et miks ta üldse otsustas missioonil osaleda.Nendele- kes käivad missioonidel- polevat vaja midagi selgitada- ja neile- kes ei käi- on seda väga raske teha. Parts aga lihtsalt tahab seda teha ja ei kujuta ette- kui ta peaks sarnaseid päevi üksteise järel õhtusse veeretama. Vahel tahaks tõesti rahu- aga sellest tekib tavaliselt vajadus uue missiooni järele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099